(06) 25 00 97 35 jiska@soul2.nl

Welk kennisaanbod biedt Soul2 mij?

Om vaardig te worden als rouw- en verliesbegeleider heb ik, Jiska Rodenburg, de training RouwZorg gevolgd bij de LSV, onder begeleiding van Klaas-Jan Rodenburg (directeur LSV).

Het volgen van de opleiding was als een unieke reis!
Zowel de rijke theorie en werkvormen, als het omgaan met mijn eigen verliezen, hebben mij ontwikkeld tot volwaardige rouw- en verliesbegeleider.

De impact van de training heeft er ook toe geleid dat ik nu als co-trainer nieuwe groepen begeleid.
De volgende groep start in februari, hieronder vind je de flyer die je ook kunt downloaden.

Ook organiseren we met regelmaat masterclasses of een congres, zie ook de flyer of de link naar de website: https://www.steunbijverlies.nl/index.php/academie en https://www.steunbijverlies.nl/index.php/symposium-2022

Training RouwZorg

Deze zevendaagse training RouwZorg is een unieke reis door je eigen verliezen en je krijgt handvatten om anderen te mogen begeleiden in het troostgesprek.

Voor wie?

De training biedt een compleet programma waarmee rouwzorgers (vrijwilligers en beroepskrachten uit de sectoren welzijn, gezondheidszorg, pastoraal werk, onderwijs, uitvaartbegeleiding, justitie en politie ea.) die soms dagelijks geconfronteerd worden met rouwenden, hun kennis en vaardigheden kunnen vergroten om rouwenden steun te bieden die ze nodig hebben. 

Ook is deze training geschikt voor zij die zelf te maken hebben (gehad) met blijvend of levend verlies en willen helen.

Symposium traumatisch verlies en rouw

Traumatisch verlies is het verlies onder heftige, soms gewelddadige, omstandigheden van een dierbare (dood gerelateerd verlies) of van iets dierbaars (levend verlies van gezondheid, relatie of werk). Die omstandigheden kunnen heftig en eenmalig (shock trauma) of herhaaldelijk en langdurig (langdurig trauma) zijn.

Voor wie? 

Dit congres geeft rouwzorgers, -begeleiders en –therapeuten maar ook verpleegkundig en praktijkhuisartsondersteuners inzicht in de verschillende doelgroepen die te maken hebben met traumatisch verlies en met verschillende benaderingen om traumatische rouw te behandelen.

 

“Een fysieke en mentale oppepper”

(Viyan, Lecturer Hogeschool Amsterdam)

“Uit gebalanceerd programma voor de ziel, geest en voor de stilte van binnen”

(Hilda, Director Marketing Equinix)

“Bijkomen van het hedendaagse drukke leven: Me time.”

(Aytun, Eigenaar Elance Academy)

“Samen en bij jezelf stilstaan: Ontspannen met diepgang”

(Janet, Teamleider Evean)

“Inzicht, rust en tot de kern van het zijn komen. Elkaar helpen met compassie, onder het genot van heerlijk eten, door yoga en mindbalanced”

(Annemarie, Sr Marketeer WNF)