(06) 25 00 97 35 jiska@soul2.nl

Welk kennisaanbod biedt Soul2 mij?

Om vaardig te worden als rouw- en verliesbegeleider heb ik, Jiska Rodenburg, de training RouwZorg gevolgd bij de LSV, onder begeleiding van Klaas-Jan Rodenburg (directeur LSV).

Het volgen van de opleiding was als een unieke reis!
Zowel de rijke theorie en werkvormen, als het omgaan met mijn eigen verliezen, hebben mij ontwikkeld tot volwaardige rouw- en verliesbegeleider.

De impact van de training heeft er ook toe geleid dat ik nu als co-trainer nieuwe groepen begeleid.
De volgende groep start in februari, hieronder vind je de flyer die je ook kunt downloaden.

Ook organiseren we met regelmaat masterclasses en themadagen. 

Training RouwZorg

Deze zevendaagse training RouwZorg is een unieke reis door je eigen verliezen en je krijgt handvatten om anderen te mogen begeleiden in het troostgesprek.

Voor wie?

De training biedt een compleet programma waarmee rouwzorgers (vrijwilligers en beroepskrachten uit de sectoren welzijn, gezondheidszorg, pastoraal werk, onderwijs, uitvaartbegeleiding, justitie en politie ea.) die soms dagelijks geconfronteerd worden met rouwenden, hun kennis en vaardigheden kunnen vergroten om rouwenden steun te bieden die ze nodig hebben. 

Ook is deze training geschikt voor zij die zelf te maken hebben (gehad) met blijvend of levend verlies en willen helen.

Open dag LSV

Wij nodigen je dan ook graag uit om op 7 februari onze open dag bij te wonen en gevoel te krijgen bij onze training Rouwzorg.
De Training Rouwzorg geeft je een goede basis voor het begeleiden van mensen in rouw. Rouw door verlies van een dierbare, verlies van werk, verlies van een relatie of een andere vorm van rouw die leidt tot langdurig en intens verdriet en disfunctioneren. Daar waar veel problemen in het leven vragen om een oplossing laat onderzoek zien dat rouw een andere aanpak vraagt. Een aanpak die vraagt om nabij blijven en naar de pijn toe.
Het LSV heeft een curriculum ontwikkeld met diverse werkvormen en geeft je handvatten om in privé en zakelijke omgevingen anderen écht bij te staan. Zo kan er nieuw perspectief ontstaan voor de toekomst.

Tijdens de open dag komen er ook drie themadagen aanbod die wij in maart, april en mei organiseren (linkje naar de uitleg op de website):

Deze thema’s zijn:

  • Rouw in beeld
  • Rouw en eenzaamheid
  • Rouw en trauma

Voor wie?

De training Rouwzorg voor iedereen die zakelijk of prive zich verder wilt verdiepen in het rouw- en verlieswerk. De themadagen als nascholing of verdieping voor hen die al met rouw- en verlieswerk bezig zijn geweest.

 

“Een fysieke en mentale oppepper”

(Viyan, Lecturer Hogeschool Amsterdam)

“Uit gebalanceerd programma voor de ziel, geest en voor de stilte van binnen”

(Hilda, Director Marketing Equinix)

“Bijkomen van het hedendaagse drukke leven: Me time.”

(Aytun, Eigenaar Elance Academy)

“Samen en bij jezelf stilstaan: Ontspannen met diepgang”

(Janet, Teamleider Evean)

“Inzicht, rust en tot de kern van het zijn komen. Elkaar helpen met compassie, onder het genot van heerlijk eten, door yoga en mindbalanced”

(Annemarie, Sr Marketeer WNF)