(06) 25 00 97 35 jiska@soul2.nl

Het verhaal achter de retraites

De zussen Jiska en Nicoline zijn op het thema rouw en verlies geïnspireerd geraakt door hun vader Klaas-Jan Rodenburg, welke algemeen directeur is van Landelijk Steunpunt Verlies. Hij heeft in zijn carrière de opleiding Rouw-en verliesbegeleider opgezet en geeft inmiddels al jaren de training rouwzorg, diverse lezingen en symposia op dit onderwerp.

Nicoline heeft jaren bij het LSV de communicatie en vormgeving verzorgd waardoor ze mee is gegroeid op het onderwerp. Nieuwsgierig als ze is op persoonlijke ontwikkeling is ze ook al jaren actief bij het volgen van retraites waar ze eveneens haar inspiratie vandaan haalt.

Jiska is een aantal jaar geleden de diepte in gedoken en heeft zich naast Rouw-en verliesbegeleider ook geaccrediteerd als trainer Rouwzorg. Haar ambitie is om haar vader op te volgen en het stokje op de termijn van hem over te nemen.

 

Na het volgen van een retraite bij Terra Nova in 2022 zijn de zussen nog dichter naar elkaar toe gegroeid, ervaarden ze de waarde van een paar dagen achter elkaar even helemaal loskomen van het dagelijkse leven om te werken aan persoonlijke groei, en vonden ze elkaar in de ambitie om ook anderen te mogen helpen, op het gebied van rouw en verlies.

Tijdens de verliesretraites bundelen ze hun krachten en specialismen, waarbij Jiska vooral op de inhoud en begeleiding zit, en Nicoline zich meer bezig houdt met de communicatie en ondersteuning tijdens de retraite.